stoisko-pellasx-targi-poleko4

Innovativa Revo pelletsbrännare

Revo pelletsbrännare – brännare med roterande brännarkammare för pellets

De är unika i sin innovationsförmåga världen över. Innovationen baserar på den mycket avancerade tekniken av den roterande brännarkammaren som drivs av Pellas X Hybridmotor. Förutom en hög förbränningseffektivitet har den så kallade rotationsbrännare en viktig fördel – ett system för askutmatning och i följd ett minimaliserat underhållsbehov. Den rotationstekniken tillåter att använda även bränsletyper av sämre kvalitet, dvs. sämre träpellets, kärnor eller havre. I vårt sortiment finns för tillfället brännare i ett effektområde mellan 5 och 150 kW.

En ny generation, en bättre kvalitet

Det är förmodligen den första gången när villabrännare har inte endast effekt och konstruktion som är anpassade till privata kunders behov utan också en unik design. Idagsläget blir Pellas X Revo pelletsbrännare ett nytt representativt element av kundens pannrum som man kan stolt presentera för sina kompisar – en snygg, ren och modern kåpa i eco-stil döljer den avancerade tekniken.

Rotationsbrännare för pellets, havre på effekt mellan 5 och 26 kW

Pelletsbrännare Revo Mini har en banbrytande teknik med den avancerade förbränningskammaren som drivs av PellasX Hybridmotor samt en rad andra, patenterade lösningar som:

  • Pellas X Hybridmotor – en integrerad fläkt med en internskruv. Motorn är helt kontrollerad av hallsensor som synkroniserar luft- och bränsletillförsel. Tack vare denna lösning är elförbrukning väldigt låg samt förbränningseffektiviteten kan uppnå även 99 % medan utsläppet är minimalt (5:e utsläppsklass). Fläktens stora tröghet betyder också en minskad överhettningsrisk.
  • Roterande brännarkammaren – en stabil förbränningsprocess bl.a. pga system för askutmatning. Kontruktionen har designerats med tanke om längre livslängd av kullager samt om ett enkelt och snabbt utbyte vid behov.
  • Flytande Yttrerör – eliminerar blockeringsrisk som brukar förorskakas av termiska spänningar.
  • Luftbladssystem – förlängar livslängd av brännarkammaren samt stabiliserar en exakt lufttillförsel till den.
  • Övertrycksförbränningssystem – en exakt lufttillförsel till förbränningskammaren som betyder en bättre brandcirkulation och en minskad bakbrandrisk.
  • Snabb tändning – tändelement som ett energisparande PTC element i en keramisk täckning.

Se hela sortimentet: Revo Brännare